Ecoembes i el Consorci Vega Baixa organitzen una jornada informativa per a augmentar la recollida d’envasos lleugers de la mà dels ajuntaments

Sota el títol “Vega Baixa + sostenible” s’han desenvolupat estratègies per a millorar la recollida de residus d’envasos lleugers en els municipis consorciats.

Dolores, 16 de juliol de 2018

El centre cultural de Dolores ha acollit la jornada Vega Baixa més sostenible “Què aporta el Pla Especial de Millora de la Recollida Selectiva d’Envasos als Municipis?” En la jornada s’han desenvolupat les estratègies que proposa el Pla Especial Vega Baixa per a millorar la dotació de contenidors i incrementar la recollida selectiva de residus d’envasos als municipis consorciats.

En aquesta sessió de treball, a la qual han assistit responsables polítics i tècnics municipals, es van detallar els mitjàns de suport i les eines que planteja el Pla Especial de Millora de la Recollida selectiva d’envasos, com ara els principals aspectes del Pla d’Acció de Recollida Selectiva de Residus d’Envasos a la Comunitat Valenciana, en el qual s’emmarca aquest pla especial.

En l’acte ha participat el president del Consorci de la Vega Baixa, Manuel Pineda, qui ha descrit les principals característiques de l’entitat que presideix i ha explicat l’estat actual de la gestió de residus d’envasos lleugers de la comarca. Pineda s’ha referit també a la distribució de fluxos de residus dels 27 municipis, així com al moment jurídic en el qual es troben els diferents litigis oberts i que també frenen el desenvolupament de les instal·lacions que promou el Consorci Vega Baixa Sostenible.

El gerent d´Ecoembes a Catalunya, Comunitat Valenciana i Illes Balears, Jordi Pietx, ha manifestat que els entorns urbans són de significativa importància com a motor dels processos de canvi cap a l’economia circular que promou la Unió Europea.

El Pla d’Acció d’Envasos de la Comunitat Valenciana ha sigut presentat per la tècnica especialista en gestió local i autonòmica de Ecoembes, Sonia Poveda, qui ha analitzat la situació dels residus d’envasos en la comarca. Poveda ha defensat el increment de les quantitats de residus selectius que poden recollir els municipis si participen de les accions desenvolupades en el Pla d’Acció d’Envasos, i els avantatges econòmics que poden obtindre d´aquets increment .

Per la seua banda, la tècnica de Imedes, Eva Checa, ha detallat les accions específiques a desenvolupar en els municipis consorciats, entre les quals es troben la dotació de contenidors i la realització d’un diagnòstic per a dimensionar l’estat del parc de contenidors.